SkinCeuticals voor zichtbaar verschil

Ongetwijfeld heb je er wel eens van gehoord, over gelezen of met mij over gesproken: de zin en onzin van huidverzorging. Over het algemeen kunnen we stellen dat de in de winkels verkrijgbare producten, ook al zijn ze nog zo prijzig, niet veel doen voor je huid. Natuurlijk, het voelt prettig aan, het ruikt aangenaam en we willen ook graag geloven dat we verschil zien na het uitgeven van een substantieel bedrag aan die potjes op je toilettafel, nietwaar?

Cosmeceuticals

Een ander verhaal is het met “cosmeceuticals”: huidverzorging die veel weg heeft van medicinale producten en hoge concentraties bewezen werkzame stoffen bevat. Naar deze producten is serieus wetenschappelijk onderzoek gedaan en zijn effectief gebleken in onze strijd tegen huidveroudering. Omdat ze zo veel effectieve ingrediënten bevatten, zijn gedegen instructies door een professional van belang. Vandaar dat je ze dus niet zomaar in een willekeurige drogisterij kunt kopen.

SkinCeuticals: professionele huidverzorging

SkinCeuticals werd opgericht in 1997 door een team van gerenommeerde Amerikaanse onderzoekers en dermatologen en is een pionier op het gebied van antioxidanten. SkinCeuticals is de grondlegger van de ‘cosmeceuticals’ en heeft, met haar grote wetenschappelijke doorbraken de wereld van de huidverzorging veranderd. Daarmee is een fundering gelegd voor de hedendaagse kennis over vitamine C om de huid te beschermen tegen oxidatieve schade.

Oxidatieve schade

Om te begrijpen wat antioxidanten kunnen betekenen voor de huid is het allereerst belangrijk het concept ‘oxidatieve schade’ verder uit te leggen. Oxidatieve stress ontstaat wanneer onze huid wordt blootgesteld aan bijvoorbeeld UV-stralen (ultraviolet-stralen), IR-stralen (infrarood-stralen), luchtvervuiling, roken en/ of stress. Deze externe factoren kunnen zorgen voor het ontstaan van vrije radicalen in onze huid; onstabiele moleculen die in staat zijn schade te veroorzaken aan gezonde huidcellen. Wanneer er te veel schade wordt aangebracht en de huid onvoldoende capaciteit heeft deze zelf te herstellen, kan dit leiden tot vroegtijdige huidveroudering en zelfs tot huidkanker. Antioxidanten zijn in staat vrije radicalen te neutraliseren en kunnen daarmee oxidatieve schade in de huid helpen voorkomen. In onze huid zijn antioxidanten aanwezig om deze taak te vervullen, maar helaas is deze ‘voorraad’ vaak niet voldoende. Een oplossing kan worden gevonden in het op de huid aanbrengen van antioxidanten zoals vitamine C, één van de meest bestudeerde antioxidanten.

Van de antioxidanten van SkinCeuticals, zoals C E Ferulic® en Phloretin CF®, is klinisch bewezen dat ze de schade die wordt veroorzaakt door vrije radicalen kunnen tegen gaan. Aangezien de huid zelf geen vitamine C kan aanmaken, is een dagelijkse aanvulling op de huid belangrijk. Deze producten beschermen de huid tot 8x beter tegen de schadelijke invloeden van buitenaf dan de huid zelf!
Filosofie SkinCeuticals: prevent, correct, protect

De filosofie van het merk is om huidgezondheid te ondersteunen en symptomen van huidveroudering te verminderen door te voorkomen (PREVENT), te corrigeren (CORRECT) en te beschermen (PROTECT).

PREVENT
Alle antioxidanten van SkinCeuticals bevatten een hoge concentratie vitamine C, dit helpt schade door vrije radicalen in de huid te voorkomen. Het ontstaan van vrije radicalen wordt vaak veroorzaakt door blootstelling aan UV-stralen en dagelijkse externe factoren zoals stress en luchtvervuiling.

CORRECT
De productlijn biedt corrigerende producten die zijn ontwikkeld om bestaande huidproblemen te verbeteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pigmentatie, roodheid, fijne lijntjes en rimpels, verlies aan stevigheid en onzuiverheden.

PROTECT
Gepatenteerde breedspectrum zonbeschermingsproducten helpen de huid beschermen tegen schade die veroorzaakt kan worden door UVA- en UVB-stralen.

Een langdurig en maximaal resultaat wordt behaald door een combinatie van professionele behandelingen met bijvoorbeeld injectables, peelings, laserbehandelingen, etc. en geavanceerde dagelijkse verzorging. De geavanceerde SkinCeuticals producten kunnen worden ingezet voor, tijdens en na een behandeling, maar ook losstaand.

Skincare producten van Skinceuticals

Interesse in deze producten?

Maak een afspraak voor op de praktijk in Haarlem met Willeke Kamphof (dermatoloog en anti-aging deskundige). Willeke adviseert je tijdens dit consult over de aanbevolen producten op basis van jouw huidtype en het gebruik. Je krijgt de producten direct mee.